TRANCE DANCE
    Een unieke ervaring die je meeneemt op een reis met ongekende mogelijkheden.
 
 

                Trance Dance Ritueel

Sinds het begin van onze geschiedenis, hebben beschavingen over de gehele    wereld trance dance gebruikt als een vorm van gebed, als een actieve vorm van communiceren met de natuur, spirits (geesten) en dieren. Verder   hebben sjamanen, die meestal de rol van heler, raadgever en helderziende voor hun stam hadden, de trance dance gebruikt om te reizen naar andere werelden waarvoor ze hun bewustzijn moesten veranderen. Daarvoor gebruikten ze o.a technieken als trommelen, dansen en zingen. Een-maal in deze andere wereld handelden ze in het belang van een individu of de gemeenschap. Doordat ze in trance waren konden ze informatie verzamelen, kracht dieren of verloren ziele stukken terug brengen, visioenen zoeken en zelfs veranderingen in de fysieke wereld tot stand brengen.

 
 

Hedendaagse Trance Dance.In onze westerse wereld zijn we veelal het contact kwijt geraakt met de natuur en de krachten die daarin heersen. We vervreemden langzaam van onze moeder aarde. We zijn onze kracht dieren en hulp spirits vergeten. En door dit alles verliezen we vaak het contact met ons ware Zelf. Trance Dance heeft als heling methode de test van de tijd doorstaan. Door zijn kracht biedt het ons nog dezelfde voor-delen als het deed in de eeuwen voor ons. Trance Dance geeft de mogelijk-heid om ons weer te ver-binden met deze krachten

 

      

       

                                 

De trance ervaring kan meehelpen aan een spiritueel ontwaken, mentale helderheid, fysieke stabiliteit en een emotioneel welbevinden. De dans geeft de mogelijkheid een nieuwe kijk op het leven te krijgen, door je eigen kracht terug te nemen van binnen uit. Je wordt je eigen heler, raadgever en visioen zoeker. Hedendaagse Trance Dance heeft wel kleine aanpassingen gekregen zodat het toegankelijker is geworden voor een ieder die de kracht hiervan wil ervaren. Zo gebruiken we een blinddoek, een stereo installatie, trans-formatievee ademhaling technieken en een specifieke intentie om voor te dansen.

 

  

   ďTrance Dance neemt
   zijn deelnemers mee
  op een innerlijke reis,
    die niet gelimiteerd
    is aan een normale
       waarneming van
        ruimte en tijd."
 
 

Intentie

De kracht van Trance Dance zit hem in de intentie. Het is goed om een doel voor ogen te houden. Waar werk je aan. Dit kan iets persoonlijks zijn, iets collectiefs, voor een ander of het contact te herstellen met een kracht dier.

 

Gebruik Blinddoek.

Het gebruik van een blinddoek klinkt voor velen in de eerste plaats, als iets bedreigends.
Maar eenmaal de kracht hierin ontdekt, kan het zeer bevrijdend werken. De blinddoek zorgt ervoor dat de grootste bron van afleiding naar het brein wordt af-gesloten en innerlijke visioenen de mogelijk-heid krijgen om de ver-borgen bedoelingen en antwoorden op vele

levensvragen te ont-hullen. Verder geeft het de dans een heel per-soonlijk karakter.

 

     

Ademhaling

 Hiervoor gebruiken we de techniek breath of fire. Twee korte krachtige in adem-halingen door je neus en vervolgens een langere uit blaas door je mond. Deze ademhaling gebruik je aan het begin van de dans. Het versterkt de trance maar het belangrijkste is dat het je uit je denken haalt. En het ego een stapje opzij kan maken

 

 

EgoHet ego kan in deze context gezien worden als een onderdeel. van onze persoonlijkheid, die als doelstelling heeft deze persoonlijkheid te beschermen tegen oudeherinneringen zoals traumatische ervaringen. Het maakt dus de keuze om dat wat nare gevoelens geeft weg te stoppen. Op zich niks mis mee. Tot dat je bewust wordt dat er iets mist in je leven Het deel wat naar het onder bewuste is geschoven neemt ook altijd een stukje van onze eigenheid mee. Je beleeft dan ook dat je jezelf niet helemaal bent. De Trance Dance bied je dan ook de mogelijkheid om dit soort aspecten van het zelf terug te halen. Dit betekend wel dat je soms door een bepaalde emotie heen moet om bij dit aspect van je zelf te komen. Als je je kracht dier tijdens een Trance Dance hebt gevonden kan dit een goede bond genoot worden om je te helpen bij het herstellen van het zelf

 
 

Krachtdieren

Het is mogelijk om met behulp van Trance Dance op zoek te gaan naar je krachtdier. Door een reis te maken naar de onder-wereld en ver-volgens het gevonden krachtdier terug te brengen naar deze wereld kun je je ver-binden met de kwaliteiten van dit dier. Vervolgens dans je het dier. Hierdoor versterk je de verbinding. Als je het symbolisch bekijkt zou je kunnen zeggen dat het krachtdier aspecten van jou vertegenwoordigd waar-mee de binding niet al te sterk is. Het Kracht dier kan je gids worden om deze krachten in het dagelijkse leven weer in te zetten.

Muziek

De muziek is speciaal opgenomen voor Trance Dance, waar binnen specifieke sferen gecreŽerd worden. Het is een mix van helende geluiden en dynamische percussie. Door de grote wereldse muziek collectie en het gebruik van een computer worden iedere keer weer unieke mixen gecreŽerd die je mee kunnen nemen op een bijzondere reis. Verder worden er af en toe live instrumenten toe-gevoegd om de trance te versterken.

 

 

 

 

 

    Door de duisternis

        te omarmen    

         ontsluiten

       we het licht.

 

 

Veiligheid

Tijdens de dans zal de begeleiding zorgen dat de deelnemer zich zelf en anderen niet blesseert. Verder zijn de muren beveiligd met matrassen en slaapzakken. Veel mensen die voor de eerste keer dansen, ervaren vooraf een lichte spanning of een vorm van angst. Dit is op zich heel normaal. De dans nodigt je uit, om het ego tijdelijk opzij te zetten. De taak van het ego is mede bedoeld om bepaalde ervaringen uit het verleden te onderdrukken. Je vraagt dan ook iets speciaals van jezelf. Eenmaal vertrouwd met Trance Dance, kan het een bevrijdend en krachtig gereedschap worden voor transformatie.

 

 

 

         

 

  Geplande programma's
   Trance Dance volg 
     volgende links:

 

 Cursus Trance Dance:
   
reis door de chakras

7 daagse sapvasten
kuur innerdance
workshop:
5 tot
        en met 11 april2007:    
  De danser reinigt in stilte

 

 

 

                                                                            

                                          Home page