Jaartraining Emotie in beweging 2012 & 2013.

                                          Start 29 & 30 september 2012    (Een persoonlijke groei training)

 

 

Vastgezette emotie weerhoudt ons te groeien. Het beďn-vloedt onze belevingswereld en ontneemt ons de vreugde van het leven. Emotie in beweging geeft ons de kans om dichter bij onze kern te komen zodat we het leven intenser kunnen beleven en obstakels gemakkelijker kunnen nemen. Binnen deze training gebruiken we dans als middel om onze emoties in beweging te brengen. Dans is een geweldig middel om jezelf uit te drukken. Dansen is bewegen en bewegen is leven. Je gebruikt je lichaam om emoties om te zetten in beweging met muziek als ondersteuning.

   
Als je emoties ooit geblokkeerd zijn geraakt dan kun je dat in de dans tegenkomen. De dans is een kans om de blokkade om te zetten in beweging waardoor je ruimte in jezelf maakt en je jezelf vrijer kan gaan voelen. Dat maakt dansen op zichzelf geen therapie, maar het kan wel therapeutisch werken. En zoals iedere dag in ons leven anders is, zo is onze dans dat ook.  

Geblokkeerde emotie.

We hebben allemaal geleerd om op een bepaalde manier met onze emoties om te gaan. Door aandacht te geven aan wat je voelt neem je jezelf serieus en kun je ontdekken wie je werkelijk bent. Misschien heb je (van kinds af aan) geleerd om met bepaalde emoties om te gaan door ze te negeren en heb je ze weggestopt. Door dat te doen doe je de deur dicht voor een deel van jezelf. Daarmee sluit je je ook af voor de kracht van die emotie, je “ontkracht” jezelf. Het kost je ook nog eens minstens zoveel kracht om de emotie te blijven onderdrukken, want een onderdrukte emotie gaat een eigen leven leiden en wil gevoeld worden. Ook al denk je hem niet (meer) te hebben of kun je hem niet (meer) voelen, door te dansen breng je de energie van de emotie in beweging en kun je de deur naar jezelf weer open zetten

 

 

Jaartraining met een groep.

Een jaartraining kan helpen bij het uitdiepen van (geblokkeerde) emoties die in het dagelijkse leven vaak niet zo gemakkelijk de ruimte krijgen. In een trainingsgroep zitten mensen met verschillende karakters. Als je durft te kijken in de spiegel die de ander voor je is, kan dat je helpen de ontmoeting met jezelf aan te gaan. Het kan je inzicht geven hoe je werkelijk in het leven staat. Als begeleiders proberen we een sfeer van veiligheid te scheppen waarin een open contact tussen onszelf en de deelnemers en tussen deelnemers onderling mogelijk is. Met respect voor elkaar en met eerlijkheid voor je eigen gevoelens.

 

 

 De opbouw van de training.

 

De training bestaat uit 9 weekenden en een 5 daagse met overnachtingen op Banda bou die elk een eigen thema hebben. 

 

 De thema’s volgen (onder andere) bepaalde fasen in onze levensloop. Je kunt er zo achter komen hoe je die fasen beleefd hebt en hoe je persoonlijkheid zich heeft ontwikkeld tot nu toe. Het kan je ook helpen inzicht te geven in de invloed die mensen tijdens een bepaalde periode van je leven op je hebben gehad en misschien nog hebben.

 

 

 

De volgorde van de thema’s per weekend zijn:

 

1e        Heilige ruimte en grenzen stellen

2e        Geboorte

3e        Peutertijd / kleutertijd

4e        Kindertijd

5e        Puberteit

6e        Verbinding met ouders

7e        Voorouderlijke lijn

8e        Liefde / intimiteit /seksualiteit

9e        partners

10e      dood en Wedergeboorte (5 daagse)

 

 

Werkwijze.

De groep bestaat uit maximaal 12 personen, dit om voldoende individuele aan-dacht te kunnen geven. Aan het begin van ieder weekend wordt er een deel-ronde gehouden. Tijdens deze deelronde is er ruimte om stil te staan bij dat wat je op dat moment bezield.  Vervolgens wordt er aan de hand van het thema, oefeningen gegeven waarbij je in contact kan komen met dieper liggende emoties. De vier basisemoties angst - woede - verdriet en vreugde spelen hierbij een belangrijke rol. De oefeningen worden veelal vanuit dans opgebouwd. Bijvoorbeeld stap in het verdriet van je vader en dans deze emotie.

 

 

 

Maar we werken ook met dramatherapie, bijvoorbeeld in de vorm van rollenspel, en met andere vormen van expressie. Behalve Inner dance technieken, gebruiken we ook Trance dance  als ondersteuning. Verder zullen groepsgesprekken, massage, meditatie, dreamtime healing en cocounseling aan bod komen.
 

Na iedere oefening is er ruimte om te delen wat je ervaren hebt. De ene keer zal dat in de hele groep zijn,
de andere keer met een kleinere supportgroep die aan het begin van het jaar wordt gevormd.

 

    

Voorbeeld van een oefening.

 Maak een beeld van hoe jij denkt dat je geboorte is geweest. Vraag medecursisten, om jou als baby, je vader en moeder te spelen. Maak een Beeld waarin je de emotie van alle drie uitbeeld. Vervolgens dans je om het beeld en ervaar je deelmoties die het beeld bij jou losmaakt. De volgende stap is maak nu een ideaal beeld van hoe jij zou willen dat je geboorte zou zijn geweest. Ook hier maak je contact met je gevoel. Degenen die als beeld neer zijn gezet zullen ervaren dat ze zelf ook door ervaringen heengaan.

Volg link: Reacties van cursisten

 

 

Begeleiders Ilse Daal en Thomas van den Berg

 

2012: 29 & 30 september, 27 en 28 oktober,

24 en 25 november,

 

2013: 5 en 6 januari, 2 en 3 februari,

2 en 3 maart, 6 en 7 april, 4 en 5 mei, 1 en 2 juni

 

De lessen zijn op zaterdag en zondag van 09.00 tot 16.00 uur

 

5 daagse met overnachtingen Emaus op Banda bou.

19 Juni t/m 23 Juni 2013

 

Plaats:

Spiritueel Centrum  Nos cu Nos

Bramendieweg 179

Willemstad Curacao

Tel. + 5999 4614179 

 

 

 

Inschrijfgeld: 150,- Naf.

Totale kosten van de jaartraining: 2350,- Naf,

(= incl. inschrijfgeld) Exclusief 6% O.B.

Bij betaling ineens krijg je 175,- Naf korting. Gespreide betaling is mogelijk.

 

Bij annulering tot 3 weken voor aanvang van de training ben je 75,- Naf administratiekosten verschuldigd. Annulering nadien verplicht je tot betaling van 250,- Naf. Bij annulering gedurende de training betaal je het gehele bedrag.

 

De lunch voor de weekenden wordt gezamenlijk geregeld, iedereen neemt iets mee om te delen met de groep.

 

 De kosten voor het eten en verblijf op Banda bou zijn inbegrepen in de prijs.

 

Inschrijvingen kunnen telefonisch of per email noscunos@onenet.an

 

tel 4614179

 

 

reacties deelnemers jaartraining 2009/2010 De jaartraining "Emoties in beweging" in 2010:
 
Voor mij was het een verrijkende ervaring om aan deze training mee te doen. Heel intensief, maar heel prettig begeleid door Ilse en Thomas. Tijdens de training ben ik verschillende, voor mij tot dan toe vaak nog onbekende, blokkades tegengekomen, waar ik op een prettige manier aan heb kunnen werken. Voor mij was het Innerdancen een hele fijne aanvulling op de maandelijkse weekendsessies. Niet uitgewerkte stukken van het weekend kunnen eventueel nog terugkomen bij het dansen.
Tijdens de afgelopen 10 maanden heb ik mezelf beter leren kennen, bepaalde situaties beter leren begrijpen. En daar pluk ik nu de vruchten van. Wat mij betreft zeker een aanrader!! Ilse en Thomas bedankt!
 
Karolien.

 

 

De beslissing nemen om een jaar lang je ziel en zaligheid te delen met een groep vreemden. Wilde ik dat wel. Ja, ik koos voor mezelf. De zoektocht naar mijn eigen ik. Wie kwam ik tegen? Niet Pňpi Verboom zoals ik alom genoemd werd, maar Lusette.

Kiezen voor Lusette. De weerstand. Mijn naam zeggen was geen probleem maar de naam horen voelde zo vreemd aan. Het blijven staan op deze beslissing was de grootste overwinning voor mijzelf, want zo kon ik laag bij laag gaan ontdekken waarom ik met mijn verstand kon liefhebben, maar dit niet kon voelen.

Mijn grootste geschenk? Het licht van Aartengel Gabriel.

Dank jullie wel Ilse en Thomas, mijn leven heeft veel meer diepgang gekregen.

 

Lusette

 

                                                 

                                Home page