Dans therapie.

Dans is een taal naar het zelf gericht, het helpt ons dingen te zeggen waar we geen woorden voor hebben. Danstherapie helpt mensen dat uit te drukken, waar we nooit woorden voor gehad hebben, maar welke wel invloed uitoefenen op het leven.

 


De huidige  neiging binnen onze maatschappij om te groeien naar isolatie en vervreemding, resulteert vaak in emotionele, mentale en psychische ziekten. Dans therapie helpt mensen hun ware zelf te herontdekken, door het bereiken van meer bewustwording van het Zelf en daarbij een gevoel van welbehagen te vinden. Mensen kunnen hun ware innerlijke zelf vinden, door hun persoonlijke dans te dansen, in verbondenheid met hun innerlijke gevoelswereld.

 


Voor wie?
Danstherapie
kan toegepast worden op alle psychische en lichamelijke klachten. En tevens ingezet worden bij persoonlijke groei processen. Je hebt geen dans talent nodig en kan zelfs met een handicap mee doen. Danstherapie is er voor iedereen.

 

              Meest voorkomende "therapeutische" dansvormen in ons werk zijn.

Bij innerdance lessen wordt je op een bijzondere manier, uitgenodigd om voelen en bewegen één te laten worden.


Link:
Innerdance

“Trance Dance neemt zijn deelnemers mee op een innerlijke reis, die niet gelimiteerd is aan een normale waarneming van ruimte en tijd.”

Link:
Trance Dance

De levens ritmes zijn
gebaseerd op vijf
dans patronen.
Vloeiend, staccato,
chaos, lyrisch en
stilte.


Link:
Levens ritmes

Afrikaanse dans
Heerlijk met je voeten stampen en je lichaam alle ruimte geven om in beweging te komen

Link: Afrikaanse dans